Natyra


E Drejta Mjedisore: Zhvillime Pozitive për Mbrojtjen e Mjedisit

LEXO ME SHUME >


Shqipëria: Kërcënimi nga zjarret

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, ka bërë një bilanc mbi situatën e zjarreve në vend. Përmes një postimi në facebook, shefi i Mbrojtjes bën me dije se këtë të mërkurë janë aktive 5 vatra zjarri në të gjithë territorin e vendit.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria, e fundit në Europë për bujqësinë organike

Shqipëria është vendi më bujqësor i Europës, me rreth 20% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (nga 2% që është mesatarja europiane), por nuk ka arritur që të zhvillojë bujqësinë organike, e cila do ti sillte vlerë të shtuar sektorit. Të dhënat e fundit të Eurostat tregojnë se Shqipëria kishte vetëm 1097 hektarë sipërfaqe totale organike, që në raport me sipërfaqen totale përkatëse të punueshme është më e ulëta në Europë, me rreth 0.09%, nga gati 10% që është mesatarja e Bashkimit Europian.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria, e përzgjedhur si vendi evropian më i gjelbër për muajin Mars 2023

Ndoshta Shqipëria nuk ka fuqinë për të ndryshuar botën, por mund të krijojë modele të suksesshme të mbrojtjes së biodiversitetit dhe pasurive natyrore

LEXO ME SHUME >


Agjenda e Gjelbërt dhe Dekarbonizimi

RCC dhe EU4Green organizuan, në Beograd, Forumin e Organizatave Jo Qeveritare (OJQ-ve) mbi Agjendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.