Natyra


Krijohet grupi lokal i veprimit Korab-Koritnik për mbrojtjen e biodiversitetit

Bashkërendohen aktivitetet e ardhshme për formimin e grupi të parë Lokal të Veprimit në Zonë të Mbrojtur në Shqipëri në Parkun Natyror Korab-Koritnik.

LEXO ME SHUME >


Parku Kombëtar i Malit të Tomorrit, projekti për ndërhyrje nga kampingu tek parkimet

Një projekt i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura parashikon disa ndërhyrje në Parkun Kombëtar të Malit të Tomorrit dhe specifikisht në zonën e shenjtë ku kryhet pelegrinazhi i përvitshëm bektashian. Ndërhyrjet parashikojnë nga ato të thjeshtat në pjesën e rrugës deri te ngritja e një kampingu në këtë zonë, në funksion të pelegrinëve, krijimi i ambienteve të përbashkëta, si dhe ngritja e zyrës së AKZM po në këtë zonë.

LEXO ME SHUME >


Nis sezoni i ri, Veliaj: Mbjellja e një peme, thirrje për më shumë bashkim e dashuri

Fillimisht dy tërmete, e më pas pandemia, krijuan jo pak vështirësi për Tiranën, por qyteti ia doli t’i menaxhojë ato. Ndaj, si simbol i fitores së jetës, në Kodrat e Liqenit Artificial, Ana dhe Orgesi, prindërit e rinj të Kajanit vogël që mbushi 1 vjeç, mbollën një pemë ulliri për djalin e tyre, e cila është edhe pema e parë për sezonin e ri të mbjelljeve në Tiranë.

LEXO ME SHUME >


Zjarri përfshin kodrat me ullinj në Lushnje dhe pyjet në Korçë

Ullishte në Lushnje e pyje në Korçë janë pëfshirë nga zjarret. Dëmet janë të mëdha, ndërsa dyshimet për zjarrvënie të qëllimshme. Ndaj zjarrfikësit në Lushnje paralajmërojnë gjoba për fermerët në parcelat e të cilëve do të shfaqen vatra zjarri.

LEXO ME SHUME >


Vjosë-Narta e shpendëve, mrekulli e natyrës dhe oaz mbijetese për zogjtë shtegtarë

Njeriu dhe natyra, një simbiozë e vjetër sa vetë jeta por që në ditët e sotme kërcënohet nga shumë faktorë. Megjithatë, natyra rigjeneron veten, ndërsa njerëzit gjithnjë e më shumë po tërhiqen prej bukurisë dhe qetësisë që ajo ofron me larmishmërinë e peizazheve, faunës e florës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.