Natyra


Monitorim shpendëve folezues në rrjedhën e lumit Vjosë

Grupi i vullnetarëve të “Shpendëve të Shqipërisë” dhe “Qendra për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri” (PPNEA) gjatë sezonit të folezimit të këtij viti, realizuan një kërkim mbi shpendët folezues në rrjedhën e lumit Vjosë.

LEXO ME SHUME >


Vendfolezime të reja të dallëndyshes së detit faqebardhë në liqenin e Shkodrës

Ekipi i përbashkët i Administratës së Zonave të Mbrojtura, Shkodër dhe Shpendëve të Shqipërisë realizuan ekspeditën e dytë të monitorimit të folezimit të dallëndyshes faqebardhë të detit në liqenin e Shkodrës, të vetmin mjedis ku ky lloj folezon në vendin tonë.

LEXO ME SHUME >


Projektligji i ri, i gjithë bregdeti në duart e kryeministrit

Një projektligj i ri, i hedhur për konsultim publik nga qeveria e Kryeministrit Edi Rama, parashikon që e gjithë vija bregdetare e vendit t’i jepet nën administrim Agjencisë së Bregdetit, e cila do të ketë fuqi të lejojë ose refuzojë çfarëdolloj lejeje zhvillimore apo leje përdorimi nën argumentin se vendi ka nevojë për “menaxhim të integruar”.

LEXO ME SHUME >


Per here te pare ne Shqiperi/ Gjurmim satelitor per levizjet e Pelikanit Kaçurrel ne PKDK

AdZM Fier, falë mbështetjes së Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (PNUD) në Shqipëri, në kuadër të projektit “Rritja e Qendrueshmërisë Financiare të Sistemit të Zonave të Mbrojtura në Shqipëri” bëri të mundur për herë të parë zbatimin e teknikës së gjurmimit satelitor të pelikanit kaçurrel në Shqipëri. Një individ i pamaturuar i pelikanit kaçurrel nga kolonia e Divjakë-Karavastasë, e vetmja në vend, u pajis me transmetues satelitor.

LEXO ME SHUME >


Gjendet koloni e dallëndyshes së detit në Shqipëri, përmban deri në 3.3 % të popullatës së kontinentit europian të këtij lloji

Gjendet koloni e dallëndyshes së detit në Shqipëri, përmban deri në 3.3 % të popullatës së kontinentit europian të këtij lloji. Në Shqipëri është gjendur koloni e dallëndyshes së detit që përmban deri në 3.3 % të popullatës së kontinentit europian të këtij lloji.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.