Natyra


Pelikanet e pare “thyejne” karantinimin

Ne ishullin e Pelikanit ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta diten e sotme kane çelur zogjt e pare te Pelikanit Kaçurrel.

LEXO ME SHUME >


Fshati Fushë-Studën, destinacion për të apasionuarit e turizmit malor

Fshati Fushë-Studën në Librazhd i pushtuar nga dëbora ofron një pamje piktoreske në këto ditë dimri.

LEXO ME SHUME >


Klosi: Çdo centimetër i zonave të mbrojtura duhet të ketë arsyen përse është e tillë

Për më shumë se 6 muaj u ndërmor nga një grup ekpertësh një vlerësim total i zonave të mbrojtura në territorin e vendit tonë. Janë bërë mbi 40 takime në 12 qarqet e vendit, me shoqërinë civile dhe komunitetin shkencor.

LEXO ME SHUME >


Klosi: Zbulohet subspecia unike, Epineda e Alpeve Shqiptare

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi bëri të ditur se  në malet shqiptare është zbuluar një bimë e rrallë që rritet vetëm në Shqipëri, e quajtur Epineda e Alpeve Shqiptare.

LEXO ME SHUME >


Mbi qasjen ekohidrologjike të kompleksit lagunor të Lezhës

Megjithë ndryshimet që ka pësuar në vite, zona e Kune-Vainit (Lezhë) ruan ende vlera të veçanta shkencore, si dhe përbën një peizazh mjaft tërheqës mes tokës dhe detit. Për vlerat e natyrës dhe biodiversitetit, kjo zonë është e mbrojtur si Rezervat Natyror i Menaxhuar (Kategoria IV, sipas IUCN). Në të vërtetë, Kune-Vaini është zona e parë e mbrojtur në historinë e ruajtjes së natyrës në Shqipëri; prej vitit 1960 është shpallur Rezervat Gjuetie. Ky kompleks sot shtrihet në një hapësirë prej rreth 44 km2, nga të cilat 11 km2 janë të mbuluara nga uji, në pjesën tjetër gjenden hapësira kënetore, kallamishte, pyje dhe shkurre, toka bujqёsore etj.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.