Natyra


Më pak shpendë në lagunat e Lezhës, ja arsyeja

Censusi i këtij viti tregoi rënie të shpendëve që dimërojnë në lagunat e qarkut të Lezhës.  Të dhënat po analizohen nga ekspertët, por mes arsyeve renditet edhe dimri i ngrohtë.

LEXO ME SHUME >


“Shqipëria një histori e suksesshme e turizmit”/Organizata Botërore e Turizmit: Destinacion unik

“Shqipëria është një histori e suksesshme e turizmit, është një destinacion unik i cili është bekuar me brigje bregdetare të mrekullueshme po aq me male mahnitëse dhe sigurisht e mbi të gjitha populli i ngrohtë dhe mikpritës”, tha sot Drejtori Ekzekutiv i Organizatës Botërore të Turizmit (UNWTO ) Zhu Shanzhong, i cili mori pjesë në Samitin Ndërkombëtar “Turizmi, Solidaritet dhe Qëndrueshmëri”, që u zhvillua sot në Tiranë.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria i bashkohet zbatimit të censusit ndërkombëtar të shpendëve të ujit

Edhe këtë vit ekipe ekspertësh dhe aktivistësh mjedisorë vendas i janë bashkuar censusit ndërkombëtar për shpendët e ujit, i cili zhvillohet njëkohësisht në 144 vende.

LEXO ME SHUME >


Specie të rralla shpendësh në Prespë e Ohër

Specie të reja që dimërojnë në qarkun e Korçës gjatë censusit të shpendëve. Specialistët thonë se numri i shpendëve është në rritje dhe këtë e lidhin me moratoriumin e gjuetisë.

LEXO ME SHUME >


A e dini sa burime turistike ka Shqipëria?

Kur themi burimet nënkuptojmë që nga pikat kulturore, monumente të natyrës si shpella, kanione apo edhe objekte kulti. Shifra e gjithë burimeve turistike është 3390. Qarku me pasuritë më të mëdha është ai i Gjirokastrës, me 697 burime që nis me Kalanë e qytetit, që është më përfaqësuesja dhe mbyllet me qytezën e Dedjanit në Përmet.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.