Natyra


Krilla me çafkë, shpendi më i ri në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Një lloj i ri shpendi për Shqipërinë, krilla me çafkë apo zonja krillë (Anthropoides virgo), u vrojtua ditët e fundit pranë kufijve veriorë të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta.

LEXO ME SHUME >


Rezultatet paraprake të monitorimit të Kalit të Qyqes në Shqipëri

Përfundon me sukses monitorimi i parë për këtë sezon i popullatës së Kalit të Qyqes në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >


Hidhet në Llogara sasia e parë i insektit për të luftuar procesionaren

Procesionaria, sëmundja e pishave po luftohet me sisteme natyrore, si mënyra më efikase.

LEXO ME SHUME >


Prezenca e delfinëve në detin Adriatik, Velipojë

Prej dy ditësh vihet re prezenca e delfinëve në detin Adriatik, Velipojë, konkretisht në Rrjoll dhe Vilun!

LEXO ME SHUME >


Parku Kombëtar Divjakë Karavasta “pushtohet” nga 1 000 çifte të çafkës së vogël të bardhë dhe karabullakëve

Rreth 1 000 çifte të çafkës së vogël të bardhë dhe karabullakëve po folenizojnë në Parkun Kombëtar Divjakë Karavasta.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.