Natyra


Pema më e vjetër në botë e ullirit ndodhet në Kretë

Pema më e vjetër e ullirit në botë ndodhet në fshatin Ano Vouves të Kissamos në Chania, Kretë. Kjo pemë e lashtë është 3,000-vjeçare, siç përcaktohet nga komuniteti shkencor ndërkombëtar.

LEXO ME SHUME >


Bima e së ardhmes që mund të rritet (pothuajse) kudo edhe në kushte ekstreme!

Quhet Schrenkiella parvula dhe është një bimë që jeton në kushte ekstreme: po e studiojnë për të kuptuar nëse është e mundur të riprodhohen karakteristikat e saj në specie të tjera.

LEXO ME SHUME >


Deti i verdhë! Në Shëngjin e Velipojë del pluhur në breg, dyshohet se është polen

Edhe bregdeti i Velipojës është përfshire nga një fenomen i pazakontë i ujit, në dukje të parë si një ndotje por që nuk rezulton e tillë. Ngjyra e verdhe në bregdet dyshohet se  është shkaktuar nga poleni i pishave.

LEXO ME SHUME >


Ministria e Mjedisit/ 282 zona mjedisore janë dëmtuar seriozisht dhe rigjenerimi i tyre kërkon 150 vite

Mehmet Metaj që ka punuar e sektorin e pyjeve prej shumë vitesh, mendon se Lura ende mund të rehabilitohet duke marrë fara të bimëve të pakta që kanë mbetur dhe të kultivohen po në Lurë. Por, ka edhe nga ata ekspertë që janë mjaft skeptikë për rekuperimin e mrekullisë së Lurës.

LEXO ME SHUME >


Pamjet e mrekullueshme të pranverës në Elbasan, Kukës dhe në Klos, turizmi malor i papromovuar dhe pa rrugë

Vendi ynë ka resurse ende të pazbuluara, por fare pak është bërë për promovimin e turizmit malor. Report Tv intervistoi banorë dhe ambientalistë në Funar të Elbasanit, Xibër të Klosit dhe Parkut Natyror Korab-Koritnik të Kukësit. Shqetësimet kryesore mbeten mungesa e infrastrukturës dhe mbeturinat. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.