Natyra


Elbasan, kamerat kurth fiksojnë një familje rrëqebujsh

Elbasan, kamerat kurth fiksojnë një familje rrëqebujsh/ Klosi: Provë për ekzistencën e një popullate tjetër të rrëqebullit në Shqipëri

LEXO ME SHUME >


“Jeta vijon ciklin e saj”/ 55 zogj kanë çelur në Ishullin e Pelikanit, shifra më e lartë në 30 vitet e fundit

Në Ishullin e Pelikanit në Karavasta, natyra vijon ciklin e saj. 55 zogj kanë çelur gjatë këtyre ditëve në Parkun Kombëtarë të Karavastasë, shifra më e lartë në 30 vitet e fundit.

LEXO ME SHUME >


Lejlekë po kthehen nga shtegtimi

Është shfaqur në Shkodër (Shqipëri) dhe Lejleku i parë ndërsa në Fier, Gjirokastër e Sarandë pritet të mbërrijnë shumë shpejt nga shtegtimi. Ndërkaq, një pjesë e Lejlekëve folezues në vendet fqinje kanë mbërritur tashmë nga vendet e dimërimit.

LEXO ME SHUME >


Studimi i parë i detajuar rreth habitateve ligatinorë në Parkun Kombëtar të Prespës

Gjatë periudhës pranverë - vjeshtë e vitit 2019, PPNEA zhvilloi studimin e parë të detajuar rreth habitateve të ligatinave në Prespë.

LEXO ME SHUME >


Pelikanet e pare “thyejne” karantinimin

Ne ishullin e Pelikanit ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta diten e sotme kane çelur zogjt e pare te Pelikanit Kaçurrel.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.