Natyra


Identifikohet dhe shpallet në kërkim autori i zjarreve në fshatin e Tropojës

Një 62-vjeçar është shpallur në kërkim nga policia, pasi dyshohet se i ka vënë zjarrin pyllit në fshatin Koçanaj të Tropojës.

LEXO ME SHUME >


Pelikanët në Prespë, të prekur nga gripi i shpendëve

Tre pelikanë kaçurrelë, të cilët u gjetën pak ditë më parë të ngordhur në ujërat e liqenit të Prespës së Vogël, shënojnë rastin e parë të shpendëve të ngordhur nga gripi në qarkun e Korçës.

LEXO ME SHUME >


Vlerësimi Ekonomik i Bimëve Medicinale në Rajonin e Liqenit të Ohrid

Peizazhi i mbrojtur i Pogradecit përfshin një tjetër 27,300 ha brenda sistemit të pellgut ujëmbledhës të Ohrit. Bimët  medicinale jane biznesi kryesor në Shqipëri, duke gjeneruar para dhe duke përfshirë,  kryesisht si një aktivitet me kohë të pjesshme, më shumë se 100,000 banorë rurale. Sektori është tashmë një burim i rëndësishëm i të ardhurave të ekonomisë së planifikuar. Zinxhiri i vlerës është kryesisht i orientuar nga eksporti.

LEXO ME SHUME >


Organet e drejtësisë në Shqipëri, shpërfillin krimet mbi jetën e egër, madje edhe për llojet tejet të rrezikuara si Rrëqebulli i Ballkanit

Prokuroria e Elbasanit kërkon pushimin e çështjes së rrëqebullit të Ballkanit, të vrarë në mënyrë të paligjshme në qarkun e Elbasanit, në vitin 2020.

LEXO ME SHUME >


“Zonat e heshtura”: Rreziku që i kanoset ligatinave dhe zonave bregdetare

Në librin e saj të mirënjohur “Pranvera e heshtur” biologja detare dhe gazetarja amerikane Rejçëll Karson vuri në dukje rreziqet e përdorimit të pesticidit sintetik DDT në zinxhirin ushqimor, përfshirë zogjtë. Shqetësimet e saj patën jehonë dhe i dhanë shtysë lëvizjeve pro mjedisore kudo në Botë. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.