ShëndetNdotja nga grimcat PM 2.5 ka rritur shkallën e vdekshmërisë në Shqipëri dhe Ballkanin Perëndimor

Studimi më i fundit, i kryer nga Këshilli i Përbashkët Kërkimor në vendet e Ballkanit Perëndimor, nxjerr në pah faktin se shkalla e vdekshmërisë nga PM 2.0 në këto shtete është disa herë më e lartë se mesatarja Evropiane.

LEXO ME SHUME >


Luftë qeseve plastike, ndalohen me ligj, por përdoren masivisht

Qeset plastike nuk lejohet të përdoren në Shqipëri prej një viti. Por, në terren ligji duket se nuk zbatohet, pasi shumë biznese dhe qytetarë vazhdojnë të shkëmbejnë mallra me qeset e ndaluara.

LEXO ME SHUME >


Fier: “Vija e Ngjalës”- kanali mes banesave që sjell sëmundje dhe mjerim

Ndotja është vlerësuar vitet e fundit si shkaktare për sëmundje të ndryshme në këtë zonë. Edhe pse shpesh është folur për rritje të numrit të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja, ngjan se asgjë nuk ka ndryshuar për këta banorë, të cilët i përkasin së shumti komunitetit rom dhe egjiptian.

LEXO ME SHUME >


Rreziku nga aparatet e klimës: Ftohja nuk është asgjë në krahasim me atë që rrezikoni nga…

Aparatet e klimës janë “fidanishte” të vërteta të baktereve dhe viruseve, nëse nuk mirëmbahen rregullisht dhe në mënyrë të drejtë

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.