Shëndet


Shkencëtarët zbulojnë mënyrën se si sistemi imunitar lufton virusin Covid-19

Shkencëtarët në Australi thonë se kanë identifikuar se si sistemi imunitar i trupit lufton virusin Covid-19. Studimi i tyre, i botuar në revistën Nature Medicine, tregon se njerëzit po shërohen nga virusi i ri sikurse janë shëruar edhe nga gripi. 

LEXO ME SHUME >


Izolimi i ditëve të fundit për shkak të koronavirusit mund të shpëtojë më shumë jetë nga ulja e ndotjes sesa nga parandalimi i virusit

Izolimi global për shkak të çështjes së koronavirusit, COVID-19, ka çuar në mbylljen e fabrikave dhe uljen e numrit të udhëtimeve, duke ulur kështu ndotjen vdekjeprurëse.

LEXO ME SHUME >


ISHMT, ngre alarmin për pjatat plastike me personazhet e Frozen

Publikimi i Alertit ndërkombëtar për disa pjata plastike për fëmijë ku janë stampuar personazhe të Frozen, ka kthyer vëmendjen ndaj produkteve të rrezikshme për fëmijë. Produkti “Pjata për fëmijë të bërë prej melamine” është njoftuar nga RASFF (RAPID ALERT) si një produkt, i cili paraqet rrezik serioz me ndikim në shëndetin e njeriut, pasi nga kontrolli laboratorik i kryer nga ana e autoriteteve të ushqimit, ka rezultuar se paraqet nivel të lartë të migrimit të melaminës mbi normën e lejuar si dhe pesticidit (phenamiphos).

LEXO ME SHUME >


Organizata Botërore e Shëndetësisë jep alarmin: Po shpërthejnë epidemi vdekjeprurëse

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë alarmin për epidemitë e reja vdekjeprurëse. OBSH merr shkas nga shpërthimi masiv që ka ndodhur me Ebolan, ku tani kanë kapur shifra alarmante. Republika Demokratike Kongos po përjeton shpërthimin e dytë më të madh në gjithë historinë e saj.

LEXO ME SHUME >


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.