Mbetjet


Durrësi i papërgatitur për sezonin, bregdeti i ndotur nga leshterikë e mbeturina

Qyteti bregdetar i Durrësit ende nuk është i përgatitur për të pritur sezonin veror. Kur na ndajnë vetëm pak ditë nga nisja zyrtare e sezonin, bregdeti vijon të jetë i ndotur.

LEXO ME SHUME >


“Krijo oksigjenin tënd”, pastrohet plazhi i Bisht-Kamzës në Durrës

Plazhi i Bisht Kamzës, 11 km nga Durrësi, është një destinacion që po lakmohet shumë nga pushues vendas, emigrantë dhe turistë të huaj.

LEXO ME SHUME >


Himara, 600 kosha për ndarjen e mbetjeve urbane në burim

Mbi 600 kosha për ndarjen e mbetjeve urbane që në origjinë janë vendosur në 7 fshatra të Bashkisë së Himarës.

LEXO ME SHUME >


Mbetjet plastike në Drin kthehen në vepra arti

Mbetjet plastike që deri tani kanë ndotur ujërat e Drinit do të kthehen në vepra arti. Në ditën ndërkombëtare të Drinit, nxënës shkollash dhe vullnetar iu bashkuan një nisme për pastrimin  e lumit që përshkon tre shtete. Materialet plastike do të hiqen nga uji dhe do të përdoren si lëndë e parë për vepra arti.

LEXO ME SHUME >


Tepelenë, nis hartimi i planit për menaxhimin e mbetjeve urbane

Në bashkinë e Tepelenës përmes USAID ka nisur puna për hartimin e një plani për menaxhimin e mbetjeve urbane.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.