Mbetjet


Rruga e qeseve drejt detit/ Ndotja në pyllin dhe bregdetin e Semanit jo vetëm nga lumi

Një nga zonat më të ndotura me mbetje plastike në bashkinë e Fierit mbetet pylli i Semanit.

LEXO ME SHUME >


Berat, prezantohet plani i masave për menaxhimin e mbetjeve urbane

Në bashkinë së Beratit u prezantua sot plani i masave afatshkurtra të projektit “Menaxhimi i integruar i mbetjeve urbane për Qarkun e Beratit”, financuar nga qeveria zvicerane.

LEXO ME SHUME >


Deti kthen mbeturinat, mbetjet urbane “mbulojnë” bregdetin e Shëngjinit

Adriatiku ka kthyer në brigjet e Shëngjinit mbetjet urbane të depozituara në det nga lumi Drin. Qelq e plastikë kanë mbuluar plazhin, një fenomen që ndodh çdo herë pas reshjeve të shiut.

LEXO ME SHUME >


Gjanica do pastrohet/ Si po shndërrohet zemra e qytetit të Fierit

Përfundimi i projektit me vlerë 850 milion lekë të reja për rehabilitimin e qendrës së qytetit te Fierit, nuk do të jetë i vlefshëm në qoftë se nuk bëhet edhe pastrimi i lumit Gjanica nga mbetjet hidrokarbure.

LEXO ME SHUME >


Durrësi i papërgatitur për sezonin, bregdeti i ndotur nga leshterikë e mbeturina

Qyteti bregdetar i Durrësit ende nuk është i përgatitur për të pritur sezonin veror. Kur na ndajnë vetëm pak ditë nga nisja zyrtare e sezonin, bregdeti vijon të jetë i ndotur.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.