Mbetjet


Gjermania mbështetje për kufizimin e përdorimit të qeseve plastike në Shqipëri

Qeveria e Gjermanisë mbështet qeverinë shqiptare në përpjekjet për për të kufizuar përdorimin e qeseve plastike në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >


"Syri i Ciklopit" mbushet nga mbeturinat

Ky është "Syri i Ciklopit", një atrakasion i ri turistik që gjendet vetëm katër kilometra larg Tiranës, e që kohët e fundit po shihet si një pikë turistike ideale.

LEXO ME SHUME >


Ujërat e zeza ndotin lagunën e Merxhanit në Lezhë

Laguna e Merxhanit në Lezhë është në prag të katastrofës mjedisore si pasojë e ndotjes që dyshohet që vjen nga derdhja e ujërave të zeza përmes hidrovorit.

LEXO ME SHUME >


Konferencë ndërkombëtare për financimin dhe menaxhimin e mbetjeve të ngurta

Është mbajtur sot në Tiranë Konferenca Ndërkombëtare “Në rrugën drejt BE-së, Financimi modern i Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta” në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit dhe Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

LEXO ME SHUME >


Ndotja nga plehrat në Kuçovë në vëmendje të organizatës mjedisore “EDEN”

Problemi i mbetjeve urbane ka qenë sfida më e madhe për drejtuesit e bashkive në Qarkun e Beratit. Të pesta njësitë vendore kanë probleme të mëdha me ndotjen që vjen si pasojë e mos menaxhimit ndër vite të venddepozitimeve, të cilët ndonëse ndodhen në zonat e banuara, janë krejtësisht jashtë parametrave normal dhe prej vitesh janë ndotësit kryesorë në mjedis.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.