Mbetjet


Administratorja e Inceneratorit të Tiranës iu përgjigjet akuzave: Të pavërteta, impianti i Sharrës nuk është një investim shtetëror, por nga koncesionari

Administratoria e shoqërisë koncesionare të Zonës së Trajtimit të Mbetjeve në Tiranë (IEBV) Ariola Kodra iu është përgjigjur akuzave duke u shprehur se mbetjet e qytetit të Durrësit prej ditës së parë dhe sot, landfilli i Tiranës i ka pranuar me kosto 0.

LEXO ME SHUME >


Milionat për pastrimin e lumenjve nga mbetjet i mori lumi

Në 17 maj 2017, ish-ministri i Mjedisit, Lefter Koka përuroi në grykëderdhjen e lumit Shkumbin, pranë fshatit piktoresk Vilë Bashtovë, një impiant të ri të mbledhjes dhe kapjes së mbetjeve pluskuese.

LEXO ME SHUME >


Raporti i financave: Inceneratorët marrin rreth 2 miliardë lekë në dy vite dhe nuk bëjnë investimet

Inceneratori i Tiranës dhe ai i Fierit i kanë marrë fondet buxhetore sipas planeve të parashikuara në kontratat koncensionare me qeverinë, por realizimi i investimeve me fondet e veta nuk ka ecur sipas kontratës. Për rrjedhojë miliona euro ta paguara nga taksat e shqiptareve nuk do të përkthehen në shërbime të përmirësuara, arsye pse u dhanë këto kontrata.

LEXO ME SHUME >


Lezhë, mbetjet “mbushin” lumin Drin

Shtrati i lumit Drin ngjan me një lanfill mbeturinash. Qelq, plastikë e materiale të tjera lundrojnë në shtratin e lumit dhe më tej përfundojnë në det.

LEXO ME SHUME >


Kim në Sarandë: Pastrimi i mjedisit ka të bëjë me demokracinë, dinjitetin dhe biznesin

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Yuri Kim, kërkoi sot nga qytetarët që të tregohen të përgjegjshëm në respektimin dhe mbajtjen pastër të mjedisit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.