Mbetjet


Shpendët e ngordhur gjenden në bregdetin e Shëngjinit

Pula të ngordhura u konstatuan mëngjesin e së dielës në bregdetin e “Ranës së Hedhun” në Shëngjin të Lezhës. Fenomeni i pazakontë u raportua me shqetësim, mes dyshimit se ato mund të jenë pasojë e situatës me gripin e shpendëve.

LEXO ME SHUME >


Plastikë në gjak: Si hyjnë grimcat mikroplastike në trupin tonë?!

Njerëzit prodhojnë sasi të mëdha mbeturinash plastike. Sipas studimeve të fundit mjaft grimca mikroplastike depozitohen edhe në gjakun tonë. Në dete dhe oqeane derdhen sasi të mëdha mbeturinash plastike. Sipas një studimi të organizatës mjedisore WWF në dete dhe oqeane ka rreth 86 deri 150 milionë tonë plastikë.

LEXO ME SHUME >


Tymi mbulon lagjen në Vlorë, mbeturinat digjen që në mëngjes

Djegja e mbeturinave urbane në Vlorë këtë mëngjes ka bërë që një pjesë e lagjes Kushtrimi në periferi të qytetit mbulohet nga shtëllungat e tymit.

LEXO ME SHUME >


Lëndët e Azotikut të Fierit shkaktarë të sëmundjeve kancerogjene

Të konsideruara si shumë toksike, mbetjet e rrezikshme kanë një protokoll strikt të ruajtjes dhe magazinimit, duke shmangur kontaktet me agjentët atmosferikë dhe ekspozimin ndaj ambienteve të hapura.

LEXO ME SHUME >


Menaxhimi i mbetjeve, Banka Botërore: Inceneratorët shqetësim, bien ndesh me parimet e BE-së.

Shqipëria mund të ketë hedhur hapa pas kur vuri fokusin e menaxhimit të mbetjeve në një alternativë si ajo e inceneratorëve që në piramidën e mënyrave më të preferuara për uljen e ndotjes dhe riciklimin në Bashkimin Europian ndodhet e fundit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.