Mbetjet


Ujërat e zeza ndotin lagunën e Merxhanit në Lezhë

Laguna e Merxhanit në Lezhë është në prag të katastrofës mjedisore si pasojë e ndotjes që dyshohet që vjen nga derdhja e ujërave të zeza përmes hidrovorit.

LEXO ME SHUME >


Konferencë ndërkombëtare për financimin dhe menaxhimin e mbetjeve të ngurta

Është mbajtur sot në Tiranë Konferenca Ndërkombëtare “Në rrugën drejt BE-së, Financimi modern i Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta” në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit dhe Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

LEXO ME SHUME >


Ndotja nga plehrat në Kuçovë në vëmendje të organizatës mjedisore “EDEN”

Problemi i mbetjeve urbane ka qenë sfida më e madhe për drejtuesit e bashkive në Qarkun e Beratit. Të pesta njësitë vendore kanë probleme të mëdha me ndotjen që vjen si pasojë e mos menaxhimit ndër vite të venddepozitimeve, të cilët ndonëse ndodhen në zonat e banuara, janë krejtësisht jashtë parametrave normal dhe prej vitesh janë ndotësit kryesorë në mjedis.

LEXO ME SHUME >


Rehabilitim 198 landfillëve

198 vend depozitime të paligjshme të hedhjes së mbetjeve urbane, janë identifikuar në të gjithë vendin nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit. Kreu i ketij dikaseteri, Blendi Klosi bëri me dije se të gjitha do të pastrohen dhe  kthehen në vende të gjelbëruara.

LEXO ME SHUME >


Turisti, leksion shqiptarëve. Pastron mbeturinat në Parkun Kombëtar të Lurës

“Nëse unë mundem, edhe ti mundesh”. Ka qenë mjaft domethënës gjesti dhe mesazhi i përcjellë nga një turist i huaj që ka shijuar bukuritë e parkut kombëtar të Lurës, por jo plehrat e hedhura aty.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.