Aktiviteti njerëzor


Konventa e Bernës i bën thirrje qeverisë të rishikojë planet për ndërtimin e aeroportit të Vlorës në Lagunën e Nartës

Byroja e Komitetit të Përhershëm të Konventës së Bernës, në mbledhjen e fundit, i ka bërë thirrje qeverisë shqiptare të rishikojë planet për ndërtimin e aeroportit të Vlorës. Komiteti ndau shqetësimin e thellë në lidhje me planet për urbanizimin e zonës së mbrojtur Vjosë-Nartë dhe duke theksuar vlerat e njohura natyrore të kësaj zone kërkoi zbatimin e një regjimi të fortë mbrojtje.

LEXO ME SHUME >


Komuniteti i Laknasit në mbrojtje të pyllit “Plepat e Brukës”

Mëngjesin e së mërkurës, banorët e fshatit Laknas në Kamëz u zgjuan nga zhurma e makinerive që po kalonin në rrugën përbri shtëpive të tyre.

LEXO ME SHUME >


Guroret/ Si po shkatërrohet natyra me “leje” mjedisore?

291 kompani kanë vepruar në fushën e guroreve, çimentos dhe gëlqeres, përgjatë 7 viteve të fundit  në Shqipëri. Firmave shfrytëzuese, ligji u kërkon që t’i rehabilitojnë hapësirat ku kryejnë aktivitetin në masën 100% me fondet e tyre, por sipas Agjencisë Kombëtare të Mjedisit, vetëm 12 kompani kanë bërë rehabilitim nga viti 2017-2019.

LEXO ME SHUME >


Gjirokastër: Përkujdesje për mjediset çlodhëse në sezonin turistik

Rehabilitimi i mjediseve çlodhëse në shërbim të banorëve dhe turistëve, në këtë sezon vere, është ndër prioritetet e Bashkisë Gjirokastër.

LEXO ME SHUME >


Këmborët zgjuan gjykatën administrative, çështja e Zall Gjoçajt do të shqyrtohet në shtator

Gjykata Administrative e Apelit Tiranë ka lajmëruar se do të shqyrtojë me procedurë të përshpejtuar padinë e nëntë banorëve të Zall-Gjoçajt, ndaj Entit Rregullator të Energjisë (ERE) dhe firmës private “Seka Hydropower”, që aktualisht vijon punimet për ndërtimin e hidrocentraleve “Sekë” dhe “Zais” në zonën e Matit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.