Aktiviteti njerëzor


“Lobimet” shtyjnë lejet e mjedisit – Heqja e lejes të tipit C, Klosi: Lehtëson biznesin, jemi konsultuar përgjatë 1 viti

Parlamenti ka shtyrë miratimin e ndryshimeve në ligjin “Për lejet e mjedisit”, që parashikojnë heqjen e detyrimit për pajisje me leje mjedisore të tipit C për 6200 biznese të vegjël, sikurse janë furrat e bukës, lavazhet, pastrimet kimike, etj. Kërkesa për shtyrjen e diskutimit u bë nga kreu i grupit parlamentar i Partisë Socialiste, Taulant Balla, ndonëse sipas ministrit të Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi ndryshimet janë konsultuar përgjatë 1 viti, por po pengohen nga lobime të caktuara.

LEXO ME SHUME >


Komuniteti shkencor shqiptar dhe ndërkombëtar kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin Vjosa

Një nga peticionet më të mëdha shkencore mbi ekologjinë globale të ujërave të ëmbël bën thirrje për të ndaluar projektet e hidrocentraleve në lumin Vjosa në Shqipëri ++ Shkencëtarët kërkojnë nga qeveria shqiptare të respektojë standardet shkencore të Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis (VNM) për projektin e Kalivaçit

LEXO ME SHUME >


Konference shtypi per Vjosen

Ne vijim te perpjekjeve per mbrojtjen e Lumit Vjosa nga digat, organizata EcoAlbania dhe mbeshtetesit e peticionit te krijuar dhe dorezuar ne Kryeministri, Ministria e Mjedisit, Ministria e Energjise, Kuvendi, Presidenca, Avokati i Popullit etj, do te organizojne diten e shtune, dt. 15 shkurt 2020, rreth ores 10.00-10.30 ne Hotel Tirana, nje Konference Shtypi me gazetare dhe te tjere te interesuar, ku do te lexojne edhe nje deklarate per shtyp.

LEXO ME SHUME >


Bashkëpunimi shumë palësh ndër-institucional për adresimin e cështjeve të krimit mjedisor në Shqipëri

Krimi mjedisor renditet i katërti si aktivitet kriminal, pas prodhimit dhe tregtimit të lëndëve narkotike, trafikut ilegal dhe ai i qenieve njerëzore. Prej vitit 2007 krimi mjedisor është rritur me të paktën 5-7% / vit.

LEXO ME SHUME >


Siguria mjedisore, Kuko: Prioritet, qëllimi ynë të ndërgjegjësojmë të gjithë shoqërinë

Zv.ministrja e Brendshme Romina Kuko tha sot se siguria mjedisore duhet të jetë në top listën e prioriteteve të zyrtarëve vendorë, qoftë të zgjedhur, qoftë të emëruar të cilët duhet të ushtrojnë përgjegjësitë e tyre dhe nga ana tjetër të marrin përsipër përgjegjësitë dhe pasojat sipas rastit kur nuk  zbatojnë kompetencat të ngarkuar nga ligji.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.