Aktiviteti njerëzor


Shushica, degë e lumit Vjosë, sërish nën kërcënimin e hidrocentraleve

Dritë Zahaj, banore në fshatin Brataj, Vlorë del në prag të derës, sapo merr vesh që në qendër të fshatit kanë ardhur disa gazetarë të cilët dëshirojnë të raportojnë rreth lumit Shushicë dhe katër projektet hidrike të planifikuara mbi atë lumë.

LEXO ME SHUME >


Banorët e Laknasit fitojnë gjyqin për “Plepat e Brukës” në Gjykatën Administrative

Pas tre vitesh rezistencë dhe përballje gjyqësore, banorët e Laknasit fituan sot betejën ligjore në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë.

Citizens Channel Gjykata pranoi padinë e banorëve duke i nxjerrë si të pavlefshme aktet e bashkisë Kamëz dhe Agjencisë Kombëtare të Mjedisit.

LEXO ME SHUME >


Ndotja e Elbasanit/ Përveç ajrit, dhe toka me pasoja nga industria e rëndë

Teksa për ndotjen e ajrit në zonën e ish-kombinatit metalurgjik është folur shume, ndotja e tokës po merr çdo ditë jetë njerëzish.

LEXO ME SHUME >


Naftëtarët e Ballshit e gjykojnë të pamjaftueshme VKM-në që ju jep një vit pagë

Qeveria publikoi më 2 shkurt Vendimin e Këshillit të Ministrave, përmes të cilit naftëtarët e Ballshit përfitojnë një pagë minimale për vitin 2022.

LEXO ME SHUME >


Shoqata e mjedisit të shqetësuara mbi vendimet e fundit të qeverisë për zonat e mbrojtura

Organizatat e shoqërisë civile kundërshtojnë dy vendimet e marra nga Këshilli i Ministrave më 26 Janar 2022 lidhur me Zonat e Mbrojtura.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.