Aktiviteti njerëzor


Vlerësimi mjedisor për Vjosën, një tjetër Copy-Paste

Firma këshilluese “Abkons”, e kontraktuar për hartimin e vleresimit mjedisor nga kompania turke “Ayen Alb”, kjo e fundit e kontraktuar vitin e shkuar nga qeveria për të ndërtuar hidrocentralin e madh të Kalivaçit në Vjosë, nuk ka kryer një studim të ri mjedisor dhe, madje, as një vlerësim origjinal të sajin.

LEXO ME SHUME >


“Po talleni me ne”: Banorët e Kalivaçit presin me revoltë projektin e HEC-it

Në qendrën kulturore të qytetit të Memaliajt, ekipi i koncesionarit të Kalivaçit u prit me këmbët e para nga banorët e zonës, në një seancë të tensionuar konsultimi brenda sallës ende të dekoruar me urimet e festave të fundvitit.

LEXO ME SHUME >


Investimet në agroturizëm, Shqipëria konkurruese edhe me prodhimin e verës

"Agroturizmi është një formë e shkëlqyer biznesi për të mbajtur njerëzit në fshat dhe për të siguruar një zhvillim të qëndrueshëm në zonat rurale. Interesimi për të bërë investime të tilla ka ardhur gjithnjë në rritje”.

LEXO ME SHUME >


Sektori i peshkimit, KLSH: Mungesa e sistemit të sinjalizimit satelitor rrezikon të mbyllë eksportet e peshkut

Kontrolli i Lartë i Shtetit, si pjesë e një auditimi të fundit, ka nxjerrë në pah shumë problematika që lidhen me sektorin e peshkimit në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >


Nis testimi i HEC Moglicë

Hidrocentrali i Moglicës, si një prej projekteve më të rëndësishëm hidroenergjetik, parashikohet të hyjë në prodhim në pranverë të këtij viti.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.