Aktiviteti njerëzor


Forumi Ekonomik Botëror: Shumica e njerëzve në botë janë dakort për të ndaluar peshkimin e llojeve të rrezikuara

Shumica e konsumatorëve të ushqimit të detit në të gjithë botën, përfshirë Indinë, mbështesin plotësisht ndalimin e peshkimit të llojeve të rrezikuara, teksa shumica gjithashtu mbështet ndalimin e subvencioneve qeveritare ndaj peshkimit që kontribuon në mbipeshkim dhe peshkim të paligjshëm, konstaton një studim global.

LEXO ME SHUME >


Lejet e ndërtimit/ Aplikimi për vlerësimin e ndikimit në mjedis kalon online - procedurat

Aplikimi për vlerësimin e ndikimit në mjedis për lejet e ndërtimit tashmë do të kryhet online nëpërmjet portalit e-Albania.

LEXO ME SHUME >


Nisin arrestimet/ Masakra në Tomor, policia aksion ndaj shfrytëzuesve të malit

Në kuadër të Luftës kundër shkatërrimit dhe mbrojtjes së Malit të Tomorrit nga subjektet që ushtrojnë veprimtari të paligjshme në këtë territor, policia në Berat në bashkëpunim me Komisariatin e Policisë Skrapar, ka ndërmarrë një operacion në të gjithë malin.

LEXO ME SHUME >


Taksa e HEC-eve për bashkitë/ Hajnaj: ”Të ndiqet praktikë e njëjtë me rentën minerare”

Një pjesë e fee koncesionare që paguajnë prodhuesit e energjisë nga hidrocentralet duhet të shkojë për bashkitë ku këto impiante ushtrojnë aktivitetin”. Kërkesa vjen nga përfaqësuesit e shoqërisë civile në Grupin Ndërinstitucional të Nismës për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse, duke sugjeruar praktikën e ngjashme që ndiqen edhe për rentën minerare që paguajnë kompanitë e nxjerrjes së naftës dhe mineraleve.

LEXO ME SHUME >


‘Vrasës, vrasës’, aktivistët e të drejtave të kafshëve ngrenë zërin kundër Erion Veliajt

Qytetarë të Tiranës, adhurues të kafshëve, personazhe publike si edhe aktivistë nga organizata Animal Rescue Albania (ARSA) u mblodhën të premten në një protestë në zemër të kryeqytetit, kundër keqtrajtimit të kafshëve të rrugës nga bashkia e Tiranës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.