Aktiviteti njerëzor


Meta: E gjithë lugina e Vjosës të shpallet Park Kombëtar

Presidenti Ilir Meta ka vlerësuar propozimin e 20 organizatave mjedisore, vendase dhe të huaja, drejtuar Ministrisë së Mjedisit dhe Turizmit, për krijimin e Parkut Kombëtar të Vjosës.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për Shtyp e Grupimit të Organizatave Mjedisore lidhur me Vendimarrjen për Ndërtimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës në Zonën e Mbrojtur Vjosë-Nartë (9 Shkurt 2021)

Grupimi i Organizatave Mjedisore vendase, në vijim të letrës së hapur drejtuar Kryeministrit Rama, më 1 Shkurt 2021 (linku i letrës) nga po keto organizata mjedisore vendase si dhe disa organizata të huaja dëshiron të reagojë sërish sot mbi deklaratën e Ministrit Klosi më 4 shkurt 2021, për debatin midis shoqërisë civile dhe qeverisë shqiptare lidhur me vendimarrjen për ndërtimin e aeroportit ndërkombëtar të Vlorës.

LEXO ME SHUME >


Meta: Anulimi i lejeve për diga në lumin Vjosë shenjë e mirë e vendimmarrjes

Presidenti Ilir Meta e ka cilësuar si një shenjë të mirë vendimin e qeverisë për të anuluar lejen për nderimin e digave në lumin Vjosa. Kreu i shtetit ka marrë pjesë në Forumin Ndërkombëtar për Zhvillimin e Qëndrueshëm Ekonomik të lumit Vjosa, ndërsa vlerësoi nismën e ndërmarrë për të mbrojtur këtë lumë.

LEXO ME SHUME >


Integrimi europian/ BE, 212 milionë euro investime në mjedis gjatë 10 viteve të fundit në Shqipëri

Bashkimi Europian ka dhuruar më shumë se 212 milionë Euro për investime në mjedis gjatë 10 viteve të fundit për të ndihmuar Shqipërinë që të arrijë synimet e integrimit në BE

LEXO ME SHUME >


Bypass-i i Shkodrës, projekti i zvarritur një dekadë shqetëson aktivistët mjedisorë

Qeveria njoftoi në mes të shtatorit se do të shpronësonte një grup familjesh që prekeshin nga bypass-i i Shkodrës dhe po ashtu rifillimin e punimeve, por aktivistët mjedisorë ankohen se projekti  i mbetur përgjysmë po shkatërron ekosistemin e lumit Buna dhe të liqenit të Shkodrës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.