Aktiviteti njerëzor


Axhenda e Gjelbër e BE-së për Ballkanin Perëndimor/ 30 milionë euro për mbrojtjen e mjedisit dhe ndryshimit klimatik në Shqipëri

Ambasadori i Bashkimit Europian Luigi Soreca prezantoi sot fazën e dytë të fushatës së komunikimit “Europa është këtu” kushtuar Axhendës së Gjelbër të BE-së për Ballkanin Perëndimor, mjedisin dhe ndryshimin klimatik.

LEXO ME SHUME >


Banorët në Lushnje, protestë kundër fabrikës së përpunimit të peshkut

Banorët e fshatit Allrenaj në Lushnje kanë protestuar për të dytën herë kundër fabrikës së përpunimit të peshkut në zonë. Sipas tyre, mbetjet e depozituara pa kriter kanë kontaminuar tokën dhe ujin ndaj i frikësohen përhapjes së infeksioneve.

LEXO ME SHUME >


Inspektorati i Mjedisit paraqitet në Tropojë

Sot përfaqësues të Inspektoratit të Mjedisit u paraqitën në Tropojë - në përgjigje të kërkesës për informacion që ju kërkua prej shoqërisë civile për shkatërrimin në ditët e fundit të  shtratit të lumit Valbona dhe lumit të Gashit, nëpërmjet rrëmbimit të sendimenteve lumore në këtë zonë të mbrojtur dhe me vlera të larta e të spikatura ekologjike e turistike!

LEXO ME SHUME >


Si të menaxhojmë më mirë ujin për ujitje- kontribut në Planin e Menaxhimit të Basenit të Shkumbinit

Eksperiencat e deritanishme në Shqiperi dhe në botë kanë treguar se roli i fermerëve është i domosdoshëm për forcimin dhe qëndrueshmerinë e zhvillimit bujqësore dhe konkretisht skemes së menaxhimit të ujit. Shoqatat fermere të perdorimit të ujit janë struktura produktive, të pavarura që shprehin interesat fermere. Ato kanë njohuri praktike konkrete dhe në shkallë ekonomie, ferme, apo rajoni mund të bëjne një menaxhim më të mirë të ujit të ujitjes.

LEXO ME SHUME >


Si duket Valbona

Dëgjova se ka pasur një debat publik kohët e fundit midis Edi Ramës dhe Ilir Metës, në lidhje me përgjegjësinë se kush ka vendosur mbi Masakrën e Valbonës. Kush ka faj?

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.