Aktiviteti njerëzor


Pamje satelitore të masakrës mjedisore, kompania turke në Kukës ndërtoi objekte pa leje

Zbulohen foto si ishte tre vite para koncesionit fabrika e kromit dhe si u shndërrua në gjendjen që është sot

LEXO ME SHUME >Shqipëria “karikon” makinat elektrike! Masat e reja, hiqen 4 tarifa. Mes tyre leja e qarkullimit dhe targat

Ata që regjistrojnë për herë të parë mjete elektrike nuk do të paguajnë tarifa për kontrollin fizik, lejen e qarkullimit, targat dhe çertifikatën e pronësisë. DPSHTRR njofton se nga 7 Nëntori 2019 do të rimbursojë çdo tarifë të regjistrimit për herë të parë për mjetet elektrike & plug-in!

LEXO ME SHUME >


Gjobë fabrikës në Uznovë për ndotje

Pas ankesave të banorëve për ndotjen që shkakton fabrika e lëkurëve në Uznovë ka reaguar Inspektoriati i mjedisit. Gjatë kontrollit të ushtruar në këtë subjekt, Inspektoriati i Mjedisit ka konstatuar shkelje në shkarkimet në ajër që kanë sjellë edhe ndotje mjedisore. Për këtë arsye ndaj fabrikës është vendosur një gjobë prej 500 mijë lekë.

LEXO ME SHUME >


Denoncim mbi gjuetinë e paligjshme pranë Federatës Kombëtare Shqiptare të Gjuetisë

Një denoncim është bërë së fundmi pranë Federatës Kombëtare Shqiptare të Gjuetisë, duke akuzuar një gjueti të paligjshme në zonën e Kukësit, ku është shkruar: 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.