Aktiviteti njerëzor


Guroret e paligjshme shkatërrojnë zonat e mbrojtura

Një duzinë me gurore të paligjshme ushtrojnë aktivitetin brenda zonave të mbrojtura, duke shkaktuar dëme të pakthyeshme në mjedis dhe pasoja në shëndetin e popullatës përreth.

LEXO ME SHUME >E mbrojtur në letër: Vjosa ndotet nga rrjedhjet e puseve të naftës së Albpetrol

Një përrua në zonën e Gorishtit, tribunar i lumit të Vjosës, ndotet vazhdimisht nga nafta që rrjedh prej puseve të dekantimit të kompanisë publike Albpetrol, por ndërsa ngjarja është e përsëritur, masat kanë munguar.

LEXO ME SHUME >


Qeset zëvendësohen me qese, beteja me plastikën mbetet në vendnumëro

Dhjetë muaj pas hyrjes në fuqi të ndryshimeve ligjore, qeset plastike njëpërdorimshme vazhdojnë të qarkullojnë lirisht në tregjet e Tiranës, ndërsa ambientalistët dhe tregtarët fajësojnë mungesën e kontrolleve dhe neglizhencën e autoriteteve.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për shtyp

Ndotja shqetësuese nga hidrokarburet në Zharrëz. Autoritetet shfaqin reagim të dobët dhe nuk bashkëpunojnë efektivisht

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.