Aktiviteti njerëzor


Digjen sipërfaqe me ullinj dhe mbetje urbane në Patos

Një zjarr ka përfshirë kodrat e fshatit Lalar në Patos. Nga flakët janë përfshirë një sipërfaqe me ullinj dhe shkurre.

LEXO ME SHUME >


Edi Rama dhe Belinda Balluku inspektojnë ndërtimet në HEC-in e Moglicës: Kemi pasur diskutime të mëdha për projektin…

Kryeministri Edi Rama dhe ministrja e Infrastrukturës kanë parë nga afër ndërtimet në HEC-in e Moglicës.

LEXO ME SHUME >


Ndërtimet në bregdet vetëm me PPP – Projektligji/ S’ka më leje ndërtimi në bregun e detit, në “sitë” kontratat ekzistuese

Qytetarët që disponojnë një pronë në bregdet nuk do të mund të zhvillojnë atë. Kjo sipas projektligjit “Për menaxhimin e integruar te zones bregdetare”, të nxjerrë për konsultim publik nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, që parashikon se pas hyrjes në fuqi të tij, do të ndalohet dhënia e lejeve të ndërtimit në bregun e detit. Sipas të njëjtit dokument, lejet do të jepen vetëm për kontrata koncensionare apo të partneritetit publik privat, për investime strategjike apo ndërtime për infrastrukturë publike.

LEXO ME SHUME >


Gazeta britanike “The Independent” shkruan mbi tregëtinë e specieve të faunës së egër në Shqipëri

Restorantet në Shqipëri ofrojnë mish nga gjuetia e arinjve në mënyrë të paligjshme - pjesë e një tregtie të paligjshme të jetës së egër që është "jashtë kontrollit", shkruhet në gazetë.

LEXO ME SHUME >


HEC-ve iu miratohet çmimi për 2020, rreth 12% më i ulët se një vit më parë

Prodhuesit me përparësi të energjisë do të paguhen me 7.448 lekë për çdo kilovat energji që shesin tek kompania publike sipas marrëveshjes koncesionare që kanë. Enti Rregullator i Energjisë ka përllogaritur çmimin e ri për vitin 2020 që rezulton të jetë 12 për qind më i ulët se ai i vitit 2019.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.