Aktiviteti njerëzor


A leverdis Hec Kalivaç? – Studimi: Do mbushet me sedimente. Guri: Institucionet ta marrin në konsideratë

Ndërtimi i hidrocentraleve të Poçemit dhe Kalivaçit mbi lumin Vjosë do të ndikojë në rrjedhën natyrore të sedimenteve, duke bërë që për një periudhë maksimale prej 30-60 vitesh të mbushen rezervuarët.

LEXO ME SHUME >


Luanët e Fierit nisen drejt Holandës

Luanët e kopshtit zoologjik “Safari Park” në Fier po transferohen drejt Holandës. Pasi u shpëtuan nga atje, banesa e tyre momentale ishte Kopshti Zoologjik i Tiranës për rreth një muaj.

LEXO ME SHUME >


Plazhi i vjetër në Vlorë edhe ketë sezon mbetet “njollë e zezë” e ndotjes

Plazhi i vjetër mbetet njolla e zezë e ndotjes në bregdetin e Vlorës edhe për këtë sezon turistik që është në prag, derdhja e Ujërave te zeza, një problematikë e trashësuar ndër vite ende nuk ka marrë zgjidhje. Plazhi i vjetër siç duket do të jetë njolla e zezë edhe ketë sezon turistik në bregdetin e Vlorës.

LEXO ME SHUME >


Kundër HEC-eve në Fushë Bulqizë, banorët akuzojnë administratorin e njësisë

Banorët e 3 fshatrave në Fushë Bulqizë kanë zhvilluar një protestë në lidhje me ndërtimin e 3 HEC-eve që do të ndërtohen në këtë zonë. Banorët e kanë akuzuar administratorin e Fushë Bulqizës, Agron Boja, se po favorizon firmën ndërtuese dhe shprehen të vendosur ta mbrojnë ujin dhe të mos e lejojnë firmën të ndërtojë.

LEXO ME SHUME >


Ndotja në Kune-vain, banorë e vizitorë: Duhet vetëm pak punë për mirëmbajtje

Edhe një tjetër lagunë mund të kishte fatin e Karavastasë nëse do të mirëmbahej më shumë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.