Aktiviteti njerëzor


Mbrojtja e mjedisit, plotësim legjislacionit me vepra penale

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se “problematika e derisotme në zbatimin dhe detyrimin e legjislacionit për mjedisin ka treguar se mjedisi nuk mbrohet dhe nuk mund të mbrohet siç duhet vetëm me një legjislacion administrativ, prandaj ai duhet të plotësohet edhe me veprat penale në fushën e mjedisit dhe me sanksionet përkatëse të parashikuara në Kodin Penal”.

LEXO ME SHUME >


Anulohet ndërtimi i HEC-it në Kolonjë të Gjirokastrës

HEC-i i parashikuar të ngrihej në përroin e Rehovës, degë e lumit të Kardhiqit në fshatin Kolonjë të njësisë administrative Picar në Gjirokastër, nuk do të ndërtohet. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjetikës ka vendosur pezullimin e procesit pas shqetësimit të ngritur nga banorët për impaktin që shkaktonte ndërtimi i kësaj vepre në zonën në fjalë.

LEXO ME SHUME >


Ngrihet Taskforca, jo më gjueti të paligjshme peshku në liqenin e Shkodrës

Në liqenin e Shkodrës nuk do të ketë më gjueti të paligjshme të peshkut dhe ndotje të mjedisit në këtë zonë atraktive të qytetit.

LEXO ME SHUME >


Sa ndot një shqiptar? – OKB: 2 ton CO2 për frymë, më pak se në vitin 1985

Të dhënat zyrtare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara tregojnë se një shqiptar mesatar e ndot vendin me rreth 2 ton dioksid karboni.

LEXO ME SHUME >


Prerja e pemëve në Zagori, ndjekje penale kompanisë private

Në parkun natyror të Zagorisë dhjetëra pemë arrash shumëvjeçare janë prera gjatë 2 javëve të fundit. Pas alarmit të dhënë nga banoret e fshatit Topovë dhe Sheper  reaguan edhe zyrtarët. Sipas kreut të Drejtorisë Rajonale të Zonave të Mbrojtura , Gligor Dushi kompania që realizoi prerjen është në ndjekje penale.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.