Aktiviteti njerëzor


Fiks Fare: Ngordhin peshqit në Drin, shkak Landfilli i Bushatit

Në sipërfaqen e lumit Drin lundrojnë peshq të ngordhur si pasojë e ndotjes së lumit nga Landfilli Bushatit. Por kjo ndotje shtihet edhe më tej duke prekur ujin e pijshëm të puseve të banorëve që jetojnë afër lumit. Këto problematika ngrenë banorët e dy fshatrave në Lezhë, fshatit Mabë dhe Barbullush të cilët dërguan në redaksinë e emisionit Fiks Fare foto dhe video peshqish të ngordhur. Dukuri e cila sipas tyre është e përditshme.

LEXO ME SHUME >


A mundet të nxjerrim metalin Nikel nëpërmjet bimëve nga tokat e mineralizuara të Shqipërisë?

Është i njohur fakti se rreth 11% i territorit të Shqipërisë është tokë e mineralizuar, e pasur me metale të rënda; Nikel, Krom dhe Kobalt. Këto toka janë të lokalizuara në pjesën Verilindore – Juglindore të vendit dhe karakterizohen nga mungesa e lëndëve ushqyese, për pasojë nuk e favorizojnë prodhim bujqësorë.

LEXO ME SHUME >


Veliaj: Ndotësit më të mëdhenj të ajrit automjetet, më 5 maj dita pa makina

Ndotësit kryesorë të ajrit të Tiranës janë makinat. Faktin e bëri të ditur kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, gjatë një takimi të organizuar nga ambasada hungareze për promovimin e teknologjisë në mirëmenaxhimin e qyteteve. 

LEXO ME SHUME >


Skanimi i HEC-eve – Zv.ministri Bonati: Deri më tani janë ndërprerë 17 kontrata të njëanshme

Ka shkuar në 17 numri i kontratave të ndërprera në mënyrë të njëanshme me subjektet për ndërtimin e hidrocentraleve. Këtë e ka bërë të ditur zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Hantin Bonati, gjatë një deklarate për shtyp.

LEXO ME SHUME >


Njoftim për shtyp: HEC Kalivaç, kompania zhvillon takimet paraprake me informacion “të cunguar”

Organizatat mjedisore mbajnë qëndrim në lidhje me projektin e hidrocentralit të Kalivaçit në lumin Vjosa

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.