Aktiviteti njerëzor


Pyjet e pishave në rrezik/ Karamelo: Pasoja për mjedisin, shëndetin e turizmin. Klosi: Kompetencë e bashkive

Sipërfaqe të mëdha të pyjeve halore në rrethin e Korçës, Kolonjës, Pukës, Mirditës dhe Peshkpisë janë prekur nga sëmundja e procesionares, duke tharë mijëra pisha e duke rrezikuar mijëra të tjerë”. Gjendja e cilësuar si katastrofike është denoncuar nga një grup deputetësh, të cilët kanë kërkuar shpjegime nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi mbi këtët situatë. 

LEXO ME SHUME >


Projekti i BERZH, Monitorimi i HEC-eve në Shqipëri dhe Maqedoninë Veriore

Projekti i BERZH për nxitjen e konservimit të lumenjve dhe burimeve të tjera ujore në Ballkanin Perëndimor, pjesë e Projektit TC “Shënimet e Udhëzimit Mjedisor dhe Social të Bankës për Projektet e Hidrocentralit”, i akordon një fond të veçantë monitorimit të HEC pikërisht në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut.

LEXO ME SHUME >


Belshi aplikon ndriçimin novator edhe në fshatra/Hapet tenderi për impiant fotovoltaik! Edhe ujësjellësi, i pari me energji diellore

Bashkia Belsh ka hapur tenderin për projektin e ndriçimit rrugor me ndricues Solar LED 60w për lagjet Dragot, Hysë, Qafëshkallë dhe Tafan”. Fondi limit është 12.3 milionë lekë dhe afati kohor për dorëzimin e ofertave është 28 shkurti 2020.

LEXO ME SHUME >


Takim informues dhe konsultativ për ecurinë dhe vazhdimësinë e projektit mbi Mbrojtjen e Fokës Mesdhetare në rajonin e Shqipërisë

Organizata PPNEA është angazhuar tashmë prej gati dy vitesh në implementimin e projektit mbi Mbrojtjen e Fokës Mesdhetare në rajonin e Shqipërisë, kohë në të cilën ajo ka vazhduar punën intensive me mbledhje informacionesh dhe punë monitoruese të vazhdueshme në terren.

LEXO ME SHUME >


Objektivi për biokarburantet, në pikëpyetje – Bejtja: Duhet ta përmbushim

Duke filluar nga viti 2020, 10% e sasisë së karburanteve të konsumuara për transport në vendin tonë duhet të përbëhet nga biokarburantet. Projektligji i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë është diskutuar në Komisionin e Veprimtarive Prodhuese, ndërkohë që vjen në kuadër të detyrimeve që ka vendi ynë për përdorimin e energjive të rinovueshme në masën 38% deri në vitin 2020.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.