Aktiviteti njerëzor


“Jo TEC në Korçë”, kryetari i Bashkisë i nis letër dy ministrave të Ramës

Kryetari i Bashkisë së Korçes, Sotraq Filo shprehet hapur kundër projektit për ndërtimin e TEC-it në këtë qytet.

LEXO ME SHUME >


Hidrocentralet në Deçan po konsiderohen krim ndaj mjedisit

Krim ndaj mjedisit e quan shoqëria civile dhe banorët ndërtimin e hidrocentraleve në rrjedhën e Lumëbardhit të Deçanit.

LEXO ME SHUME >


Energjia Nga Panelet Diellore, Reagon Ministria

Bizneset që operojnë në sektorin e energjive të rinovueshme kanë mbetur peng i udhëzimit të Ministrisë së energjetikës. Pasi nëse një biznes nëse instalon një impiant fotovoltaikësh ai duhet të bëj kujdes me menaxhimin e energjisë diellore, sepse tepricën e kësaj energjie nuk mund ta hedhë në rrjetin e OSHEE-së.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria me zhvillim të paqëndrueshëm, burimet po konsumohen në shpërpjesëtim me kapacitetet e natyrës

Ashtu si edhe në mbarë botën edhe në Shqipëri për rreth gjysme shekulli konsumi i burimeve natyrore ka qenë në shpërpjesëtim me kapacitetet e natyrës për t`i rigjeneruar ato me shpejtësinë që aktivitetet ekonomike i konsumojnë, analizohet në një studim shkencor të INSTAT në lidhje me zhvillimin e qëndrueshëm të vendit.

LEXO ME SHUME >


TEC në Korçë, Peleshi: Nëse shton ndotjen në qytet, s’ka shanc të ndërtohet

Nëse projekti për ndërtimin e TEC-it shton ndotjen në qytetin e Korçës, ky projekt nuk ka për tu realizuar. Ish ministri i Bujqësisë, deputeti i PS Niko Peleshi ka reaguar përmes një statusi në facebook. Sipas Peleshit projekti nuk ka marre as miratimin e Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.