Aktiviteti njerëzor


Investimet në agroturizëm, Shqipëria konkurruese edhe me prodhimin e verës

"Agroturizmi është një formë e shkëlqyer biznesi për të mbajtur njerëzit në fshat dhe për të siguruar një zhvillim të qëndrueshëm në zonat rurale. Interesimi për të bërë investime të tilla ka ardhur gjithnjë në rritje”.

LEXO ME SHUME >


Sektori i peshkimit, KLSH: Mungesa e sistemit të sinjalizimit satelitor rrezikon të mbyllë eksportet e peshkut

Kontrolli i Lartë i Shtetit, si pjesë e një auditimi të fundit, ka nxjerrë në pah shumë problematika që lidhen me sektorin e peshkimit në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >


Nis testimi i HEC Moglicë

Hidrocentrali i Moglicës, si një prej projekteve më të rëndësishëm hidroenergjetik, parashikohet të hyjë në prodhim në pranverë të këtij viti.

LEXO ME SHUME >


Forumi Ekonomik Botëror: Shumica e njerëzve në botë janë dakort për të ndaluar peshkimin e llojeve të rrezikuara

Shumica e konsumatorëve të ushqimit të detit në të gjithë botën, përfshirë Indinë, mbështesin plotësisht ndalimin e peshkimit të llojeve të rrezikuara, teksa shumica gjithashtu mbështet ndalimin e subvencioneve qeveritare ndaj peshkimit që kontribuon në mbipeshkim dhe peshkim të paligjshëm, konstaton një studim global.

LEXO ME SHUME >


Lejet e ndërtimit/ Aplikimi për vlerësimin e ndikimit në mjedis kalon online - procedurat

Aplikimi për vlerësimin e ndikimit në mjedis për lejet e ndërtimit tashmë do të kryhet online nëpërmjet portalit e-Albania.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.