Aktiviteti njerëzor


Nisin arrestimet/ Masakra në Tomor, policia aksion ndaj shfrytëzuesve të malit

Në kuadër të Luftës kundër shkatërrimit dhe mbrojtjes së Malit të Tomorrit nga subjektet që ushtrojnë veprimtari të paligjshme në këtë territor, policia në Berat në bashkëpunim me Komisariatin e Policisë Skrapar, ka ndërmarrë një operacion në të gjithë malin.

LEXO ME SHUME >


Taksa e HEC-eve për bashkitë/ Hajnaj: ”Të ndiqet praktikë e njëjtë me rentën minerare”

Një pjesë e fee koncesionare që paguajnë prodhuesit e energjisë nga hidrocentralet duhet të shkojë për bashkitë ku këto impiante ushtrojnë aktivitetin”. Kërkesa vjen nga përfaqësuesit e shoqërisë civile në Grupin Ndërinstitucional të Nismës për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse, duke sugjeruar praktikën e ngjashme që ndiqen edhe për rentën minerare që paguajnë kompanitë e nxjerrjes së naftës dhe mineraleve.

LEXO ME SHUME >


‘Vrasës, vrasës’, aktivistët e të drejtave të kafshëve ngrenë zërin kundër Erion Veliajt

Qytetarë të Tiranës, adhurues të kafshëve, personazhe publike si edhe aktivistë nga organizata Animal Rescue Albania (ARSA) u mblodhën të premten në një protestë në zemër të kryeqytetit, kundër keqtrajtimit të kafshëve të rrugës nga bashkia e Tiranës.

LEXO ME SHUME >


Prezantohet raporti 2019 i Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë për Shqipërinë

Drejtori i Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë, Janez Kopac, prezantoi sot në Komisionin për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin raportin e vitit 2019 të Sekretariatit për Shqipërinë.

LEXO ME SHUME >


Studimi/ Tirana dhe Durrësi, qytetet me të rrezikuara nga degradimi i tokës prej ndërtimeve pa kriter

Tirana paraqitet me nivelin më të lartë të presionit mbi degradimin e tokës, kryesisht prej ndërtimeve pa kontroll, shtimit të popullsisë dhe erozionit, thuhet në një studim të fundit të Programit të Kombeve të Bashkuara në vendin tonë për masat dhe mjetet që duhen marrë kundër ndikimeve negative të klimës në mjedis.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.