Aktiviteti njerëzor


Programi i Kombeve të Bashkuara/ Zhvillim turistik i qëndrueshëm në gjirin e Vlorës

Përcaktimi i aksioneve për zhvillimin e qëndrueshëm të aktivitetit të anijeve turistike në gjirin e Vlorës, ishte në fokus të takimit që Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura organizoi sot në bashkëpunim më institucionin e prefektit të Qarkut Vlorë, me mbështetjen e kapitenerisë dhe Portit Vlorë në kuadër programit të binjakëzimit të Zonave Veçanërisht të Mbrojtura me Rëndësi Mesdhetare (SPAMI).

LEXO ME SHUME >


Klosi: Me partnerët e rajonit do monitorojmë ujërat detare

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi ka theksuar nevojën e monitorimit të ujërave detarë në një konferencë të përbashkët me përfaqësues të vendeve të Mesdheut.

LEXO ME SHUME >


Banorët e Gosës nuk gjejnë qetësi, rruga e re u solli përmbytjen e shtëpive

Rikonstruksioni i rrugës u zgjidhi një problem banorëve të fshatit Gosë e Vogël në Rrogozhinë por u hapi një një tjetër më të madh.

LEXO ME SHUME >


Studimi i 2013 / Harta e re sizmike dhe një thirrje që u injorua

Në vitin 2013 katër sizmologë të njohur në vend, Prof.Dr.Eduard Sulstarova, Prof.Dr.Shyqyri Aliaj, Prof.Dr.Siasi Koçiu dhe Prof.Dr.Betim Muço, i ofruan qeverisë një hartë të re sizmike që shoqëronin botimin e tyre të përbashkët “Sizmiciteti, sizmotektonika dhe vlerësimi probabilitar i rrezikut sizmik në Shqipëri”.

LEXO ME SHUME >


Rama kërkon kthimin në identitet të maleve të Krujës: Të mbyllet sa më shpejt plaga

Guroret në Krujë mund të konsiderohen tashmë një kapitull i mbyllur, por gërmadha urbane ka mbetur aty si dëshmi e katastrofës natyrore të ndodhur në këtë zonë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.