Aktiviteti njerëzor


Si mund të rikuperohet ekonomikisht një shtet pas një katastrofe natyrore?!

Fatkeqësitë natyrore shkatërrojnë jetën, shkatërrojnë komunitetet dhe, ndonjëherë, madje edhe shtete të tëra. Katastrofat e papritura kataklizmike si tërmetet, cunami, uraganet dhe përmbytjet shkaktojnë shkatërrime të rëndësishme.

LEXO ME SHUME >


‘Pushtimi i heshtur’/ Alarmohen organizatat mjedisore: Projekti i qeverisë sjell tkurrjen e zonave të mbrojtura

Një projekt i qeverisë për rishikimin e zonave të mbrojtura u vu në lëvizje përmes një tenderi të dyshuar për konflikt interesi dhe po ofron si produkt reduktimin me gati 20% të parqeve kombëtare në bregdet, duke alarmuar organizatat mjedisore të Shqipërisë.

LEXO ME SHUME >


Zhvillohet takimi i tretë rajonal për prezantimin e studimit të zonave të mbrojtura

Është zhvilluar takimi i tretë rajonal, “Prezantimi i Studimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore” për qarqet Shkodër, Lezhë, Durrës, Tiranë, Fier dhe Vlorë.

LEXO ME SHUME >


Pamje satelitore të masakrës mjedisore, kompania turke në Kukës ndërtoi objekte pa leje

Zbulohen foto si ishte tre vite para koncesionit fabrika e kromit dhe si u shndërrua në gjendjen që është sot

LEXO ME SHUME >


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.