Aktiviteti njerëzor


Shqipëria “karikon” makinat elektrike! Masat e reja, hiqen 4 tarifa. Mes tyre leja e qarkullimit dhe targat

Ata që regjistrojnë për herë të parë mjete elektrike nuk do të paguajnë tarifa për kontrollin fizik, lejen e qarkullimit, targat dhe çertifikatën e pronësisë. DPSHTRR njofton se nga 7 Nëntori 2019 do të rimbursojë çdo tarifë të regjistrimit për herë të parë për mjetet elektrike & plug-in!

LEXO ME SHUME >


Gjobë fabrikës në Uznovë për ndotje

Pas ankesave të banorëve për ndotjen që shkakton fabrika e lëkurëve në Uznovë ka reaguar Inspektoriati i mjedisit. Gjatë kontrollit të ushtruar në këtë subjekt, Inspektoriati i Mjedisit ka konstatuar shkelje në shkarkimet në ajër që kanë sjellë edhe ndotje mjedisore. Për këtë arsye ndaj fabrikës është vendosur një gjobë prej 500 mijë lekë.

LEXO ME SHUME >


Denoncim mbi gjuetinë e paligjshme pranë Federatës Kombëtare Shqiptare të Gjuetisë

Një denoncim është bërë së fundmi pranë Federatës Kombëtare Shqiptare të Gjuetisë, duke akuzuar një gjueti të paligjshme në zonën e Kukësit, ku është shkruar: 

LEXO ME SHUME >


Ndryshon ligji, qeveria vë nën monitorim ministrinë për garat e HEC-ve

Zhvillimi i procesit konkurrues për miratimin e ndërtimit të kapaciteteve prodhuese të energjisë nga hidrocentralet do të kalojë nga Këshilli i Ministrave, i cili do të shërbejë si arbitër për mosdiskriminimin dhe transparencën e procesit. Bëhet fjalë për ato hidrocentrale që janë deri në 2 megavat dhe që sipas një vendimi më të hershëm nuk klasifikohen si konceisone dhe mund të kalojnë vetëm me firmën e ministrit. 

LEXO ME SHUME >


Lejet e mjedisit “ndajnë” biznesin nga mjedisorët

Bashkitë kërkojnë decentralizimin e lejeve mjedisore të tipit C, ndërkohë që Ministria e Mjedisit propozon eleminimin e tyre, duke e konsideruar si “çlirim” për biznesin. Këta të fundit mbështesin të 2 propozimet, por zgjedhin variantin e ministrisë. Ndërkohë që, ekspertët e mjedisit thonë se nevojitet vetëm forcim i sistemit aktual, duke i konsideruar kapacitetet e bashkive të pamjaftueshme për zbatimin e kësaj kompetence.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.