Aktiviteti njerëzor


Energjia Nga Panelet Diellore, Reagon Ministria

Bizneset që operojnë në sektorin e energjive të rinovueshme kanë mbetur peng i udhëzimit të Ministrisë së energjetikës. Pasi nëse një biznes nëse instalon një impiant fotovoltaikësh ai duhet të bëj kujdes me menaxhimin e energjisë diellore, sepse tepricën e kësaj energjie nuk mund ta hedhë në rrjetin e OSHEE-së.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria me zhvillim të paqëndrueshëm, burimet po konsumohen në shpërpjesëtim me kapacitetet e natyrës

Ashtu si edhe në mbarë botën edhe në Shqipëri për rreth gjysme shekulli konsumi i burimeve natyrore ka qenë në shpërpjesëtim me kapacitetet e natyrës për t`i rigjeneruar ato me shpejtësinë që aktivitetet ekonomike i konsumojnë, analizohet në një studim shkencor të INSTAT në lidhje me zhvillimin e qëndrueshëm të vendit.

LEXO ME SHUME >


TEC në Korçë, Peleshi: Nëse shton ndotjen në qytet, s’ka shanc të ndërtohet

Nëse projekti për ndërtimin e TEC-it shton ndotjen në qytetin e Korçës, ky projekt nuk ka për tu realizuar. Ish ministri i Bujqësisë, deputeti i PS Niko Peleshi ka reaguar përmes një statusi në facebook. Sipas Peleshit projekti nuk ka marre as miratimin e Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit.

LEXO ME SHUME >


Avancon projekti për HEC-in e Kalivaçit, kompania nis konsultimet për ndikimin në mjedis

Projekti për ndërtimin e Hidrocentralit të Kalivaçit ka kaluar në një fazë të re që lidhet me vlerësimin e ndikimit në mjedis. Kompania koncesionare “Ayen-ALB” sh.a ka nisur konsultimet me palët e interesit ndër të tjera institucionet publike lidhur me përgatitjen e raportit të Vlerësimit të Ndikimit Mjedisor dhe Social për ndërtimin e këtij HEC-i.

LEXO ME SHUME >


Shkatërrimi 1.7 miliardë dollarë- Si u bë Shqipëria për 20 vjet vendi i fundit në rajon për pasurinë pyjore!

Shfrytëzimi i jashtëligjshëm në kufinjtë e barbarisë, pa kriter, pa politika të mirëfillta, vjedhja sistematike, prerja e paligjshme e drurëve, kanë bërë që fondi pyjor i Shqipërisë të pakësohet me 40% vetëm 20 vitet e fundit. Tashmë Shqipëria renditet e fundit në rajon e në Evropë për sa i përket pasurisë pyjore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.