Aktiviteti njerëzor


Shqipëria dështon në përmbushjen e kërkesave të Komunitetit të Energjisë

Organizatat mjedisore ankimim kundër Shqipërisë në Komunitetin e Energjisë për HEC-et e Kalivaçit dhe Poçemit.

LEXO ME SHUME >


Dokumenti i Politikave Strategjike

Këshilli i Ministrave, me Vendimin Nr. 814, dt. 31.12.2018, miratoi Dokumentin e politikave për pyjet në Shqipëri, 2019–2030. Për përmbajtjen dhe rëndësinë e këtij Dokumenti, po sjellim shkrimin në vazhdim.

LEXO ME SHUME >


Zharrëz, ndotje alarmante nga puset

Kompania Albpetrol fajësohen nga banorët e Zharrëzës si ndotësit kryesorë të mjedisit. Në të njëjtën situatë ndodhen edhe puset e fondit të ndalur. Në sektorin 6, që përfshin fshatrat Zharrëz dhe Kuqar, kompania Albpetrol ka në pronësi 182 puse nafte. Nga këta, 167 janë puse të “fondit te ndalur”, ndërsa 15 janë puse “aktive në prodhim”.

LEXO ME SHUME >


Impiant diellor 50 MW në Topojë të Fierit – Mbërrin aplikimi pranë MIE. Detajet e projektit

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka njoftuar se ka mbërritur pranë saj aplikimi për ndërtimin e një impianti fotovoltaik në Topojë të Fierit.

LEXO ME SHUME >


Lamtumirë peshkim me grep! Peshkatarët do të regjistrohen në shoqata

Lamtumirë gjuetisë artizanale të peshkut, pa rregulla, me mjete lundruese me grepa apo me rrjeta. Qeveria ka vendosur që i gjithë peshkimi me varka të vogla të administrohet me organizata peshkimi.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.