Aktiviteti njerëzor


HEC-i i Holtës, AKZM: Projekti është jashtë zonave të mbrojtura

“BalkanWeb” ka arritur të zbardhë përgjigjen e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM) në lidhje me projektin për ndërtimin e HEC-it të Holtës në Gramsh.

LEXO ME SHUME >


Transportonin dru zjarri në mënyrë të paligjshme – ISHMPUT gjobit shkelësit në Tiranë

Inspektorati Shtetëror të Mjedisit, Pyjeve, Ujërave dhe Turizmit ka nisur aksionin për evidentimin dhe ndëshkimin e shkelësve të moratoriumit të pyjeve. Nga kontrollet e fundit, ISHMPUT  ka gjobitur dy shtetas përkatësisht me nga 80 000 lekë secili për pasi transportonin lëndë drusore në mënyrë të paligjshme.

LEXO ME SHUME >


Ariu i murrmë, i sekuestruar në Elbasan, drejt kopshtit zoologjik në Tiranë

Mbrojtja e mjedisit dhe moratoriumet e gjuetisë janë sfidat e ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit dhe për vitin 2019.

LEXO ME SHUME >


Prerja e pyjeve në parkun e Shebenikut?! Reagojnë Zonat e Mbrojtura

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, institucioni përgjegjës për mbrojtjen e vlerave natyrore dhe biologjike të Parkut Kombëtar Shebenik Jabllanic është vënë në dijeni nëpërmjet mediave për disa shqetësime lidhur me prerjet e paligjshme në këtë park.

LEXO ME SHUME >


Fierza nën kuotën kritike, ambientalistët japin alarmin

Thatësira disa mujore që ka përfshirë rajonin e Kukësit ka shkaktuar rënie të nivelit të ujit në Liqenin e Fierzës. Reshjet e shiut të pak ditëve më parë nuk dhanë efekte në rritjen e prurjeve që arrijnë në 35 metër kub ujë në sekondë. Niveli i liqenit, përllogaritet nën 270 metra që është kuota kritike dhe për ekspertët e mjedisit tashmë është i pashfrytëzueshëm.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.