Aktiviteti njerëzor


“Mbijetesë” me çaj mali, shtimi i sipërfaqes në Pustec dhe pandemia ulin çmimin

Çaji i Malit është kthyer në kulturë kryesore në Bashkinë e Pustecit.  Por shtimi i sipërfaqes së kultivuar dhe pandemia kanë ndikuar në rënien e ndjeshme të çmimit të shitjes.

Kultivimi i çajit të Malit nisi si risi mes banorëve të Pustecit dhe kjo u solli të ardhura të kënaqshme.

LEXO ME SHUME >


Skema kombëtare në bujqësi, 7,653 aplikime për bletari, ferma bio, blegtori e certifikime

Agjencia e Zhvillimit Bujqësor Rural (AZHBR) bëri publikë së fundmi listat e aplikantëve që kanë aplikuar pranë saj dhe grupin e atyre që janë kualifikuar për të përfituar nga Skema Kombëtare.

Ajo që dominon në këtë listë të gjatë janë aplikantët në sektorin e blegtorisë dhe konkretisht e njohur si zgjerimi i tufës bazë.

LEXO ME SHUME >


Aktivitet të paligjshëm në malin e Tomorit, IKMT dhe policia gjobisin 5 subjekte dhe i bllokojnë aktivitetin një tjetre

Shtatë subjekte të cilat ushtronin aktivitet të paligjshëm në zonën e mbrojtur të malit të Tomorit janë ndëshkuar.

LEXO ME SHUME >


DELEGACIONI I BE-SË NË SHQIPËRI, KOMISIONI EUROPIAN DHE SEKRETARIATI I KONVENTËS SË BERNËS VENDOSEN NË DIJENI TË VRASJES SË TRE RRËQEBUJVE NË ELBASAN

Ekspertët e PPNEA dhe ata ndërkombëtarë të BLRP (Programi për Rimëkëmbjen e Rrëqebullit të Ballkanit) analizuan dëshmitë fotografike të rrëqebullit të vrarë së fundmi me individët e tjerë të fotografuar nëpërmjet kamerave kurth përgjatë rajonit ku ndodhi incidenti. Nga ky proces, ekspertët dolën në përfundimin se rrëqebulli i vrarë ishte fotografuar në muajin Dhjetor të vitit 2018, në Zonën e Mbrojtur Stravaj, prej kamerave kurth të vendosura nga Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura Elbasan. Pra, është fakt që ky individ i vrarë ka ardhur prej popullatës së rrëqebullit të Ballkanit të ndodhur në rajonin e Elbasanit.

LEXO ME SHUME >


Mbrojtja e mjedisit/ Gjoba 50 subjekteve me 67,5 milionë lekë, në dy javë të qershorit

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit, vijon punën pa ndërprerë  për të ndëshkuar ashpër çdo shkelje, në mbrojtje të pyjeve, lumenjve e gjithë territorit nga ndërtimet pa leje.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.