Aktiviteti njerëzor


Vijojnë operacionet kundër krimeve mjedisore, 2 milionë lekë gjobë 56-vjeçarit

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka zhvilluar kontrolle të shtuara në të gjithë qarkun e Durrësit për të goditur krimet kundër mjedisit.

Sipas njoftimit të Policisë, gjatë ditës së enjte u proceduan 2 shtetas, për veprat penale “Shpërdorimi i tokës” dhe “Shkatërrim i pronës”.

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për Shtyp nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit lidhur me ndotjen mjedisore

RASTET E PËRSËRITURA TË NDOTJES JANË KËRCËNIM PËR MJEDISIN E SHËNDETSHËM SI DHE PËR BREZAT E SOTSHËM DHE TË ARDHSHËM (NENI 59 I KUSHTETUTËS)

LEXO ME SHUME >


Digjen sipërfaqe me ullinj dhe mbetje urbane në Patos

Një zjarr ka përfshirë kodrat e fshatit Lalar në Patos. Nga flakët janë përfshirë një sipërfaqe me ullinj dhe shkurre.

LEXO ME SHUME >


Edi Rama dhe Belinda Balluku inspektojnë ndërtimet në HEC-in e Moglicës: Kemi pasur diskutime të mëdha për projektin…

Kryeministri Edi Rama dhe ministrja e Infrastrukturës kanë parë nga afër ndërtimet në HEC-in e Moglicës.

LEXO ME SHUME >


Ndërtimet në bregdet vetëm me PPP – Projektligji/ S’ka më leje ndërtimi në bregun e detit, në “sitë” kontratat ekzistuese

Qytetarët që disponojnë një pronë në bregdet nuk do të mund të zhvillojnë atë. Kjo sipas projektligjit “Për menaxhimin e integruar te zones bregdetare”, të nxjerrë për konsultim publik nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, që parashikon se pas hyrjes në fuqi të tij, do të ndalohet dhënia e lejeve të ndërtimit në bregun e detit. Sipas të njëjtit dokument, lejet do të jepen vetëm për kontrata koncensionare apo të partneritetit publik privat, për investime strategjike apo ndërtime për infrastrukturë publike.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.