Aktiviteti njerëzor


Gazeta britanike “The Independent” shkruan mbi tregëtinë e specieve të faunës së egër në Shqipëri

Restorantet në Shqipëri ofrojnë mish nga gjuetia e arinjve në mënyrë të paligjshme - pjesë e një tregtie të paligjshme të jetës së egër që është "jashtë kontrollit", shkruhet në gazetë.

LEXO ME SHUME >


HEC-ve iu miratohet çmimi për 2020, rreth 12% më i ulët se një vit më parë

Prodhuesit me përparësi të energjisë do të paguhen me 7.448 lekë për çdo kilovat energji që shesin tek kompania publike sipas marrëveshjes koncesionare që kanë. Enti Rregullator i Energjisë ka përllogaritur çmimin e ri për vitin 2020 që rezulton të jetë 12 për qind më i ulët se ai i vitit 2019.

LEXO ME SHUME >


Sezoni turistik/ Lleshaj: Ndërhyrje ndaj krimit mjedisor, kontribut per cilësinë e turizmit

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj theksoi sot në mbledhjen e taskforcës për turizmin, zhvilluar në Golem, se Policia dhe IKMT janë duke punuar intensivisht për të ndryshuar situatën në lidhje me krimet mjedisore, ndërsa theksoi masat për sigurinë në plazhe.

LEXO ME SHUME >


Hidhnin inerte, procedohen dy persona në Sarandë, IKMT i gjobit me 500 mijë lekë

Dy persona janë proceduar dhe gjobitur pasi ndotnin mjedisin duke hedhur inerte në lagjen Nr.1 të Sarandës.

LEXO ME SHUME >


Kolaps me mbetjet urbane të Durrësit, banorët e Sukthit s’lejojnë kamionët të shkarkohen

Pas mbylljes së Porto Romanos me vendim të Këshillit të Ministrave, ku ka nisur puna për shndërrimin e tij në një park të madh kamionët i kanë transportuar mbetjet urbane në 3 pika të tjera në zonën e Sukthit, Manzës dhe Ishmit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.