Aktiviteti njerëzor


Gjobiten me 2 milion lekë dy kompani për shfrytëzimin e zhavorrit të lumit Shushicë

Dy kompani gjobiten me 2 milion lekë për shfrytëzimin e zhavorrit të lumit Shushicë në Vlorë.  Në njërën prej firmave adminiatrator është P. Sh, pasi ka grumbulluar materiale inerte si dhe ka ndryshuar destinacionin e tyre duke shpërdoruar tokën.

LEXO ME SHUME >


Hidhte shtuf në Bathore, gjobitet 40- vjeçari, hetohet kompania për të cilën punonte

Një krim mjedisor është evidentuar tek ”Varrezat” e Bathores në Tiranë ku një 40- vjeçar hidhte shtuf, material që ndot ajrin.

LEXO ME SHUME >


IKMT prish 14 objekte në lumin Erzen

Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit, ashtu siç paralajmëroi një javë më parë, ka nisur një operacion në shkallë të gjerë në kontrollin e lumenjve, burim, shtrat dhe grykëderdhje, lidhur me menaxhimin mjedisor.

LEXO ME SHUME >


Po gërryenin dhe merrnin zhavorr në lumin Mat, gjobiten me miliona lekë 2 persona

Dy shtetas janë proceduar penalisht në Kurbin, pasi u kapën nga Policia duke gërryer shtratin e lumit dhe duke marrë zhavorrin.

LEXO ME SHUME >


Ligji i ri për pyjet/ Prerja e paligjshme konsiderohet krim dhe dënohet

Ligji i ri për pyjet, i cili e konsideron prerjen e drurëve pyjorë vepër penale që dënohet me heqje lirie, kërkon masat e duhura, fillimisht duke sensibilizuar banorët që të bëjnë kujdes, pasi një dru i prerë do të thotë krim, për të cilin nuk gjobitesh, por dënohesh.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.