Ndryshimet klimatike


Ora e Tokës (Earth Hour) këtë vit më 28 Mars 2020

Ora e Tokës (Earth Hour) është një traditë e përvitshme gjatë të cilës njerëzit fikin dritat e shtëpisë së tyre për t'iu bashkuar lëvizjes botërore që promovon qëndrueshmërinë dhe veprimet pozitive për luftën kundër ndryshimeve klimatike.

LEXO ME SHUME >


Bota po distancohet dhe bashkohet njëkohësisht për të luftuar koronavirusin. E njëjta gjë mund të bëhet për krizën klimatike

Teksa pandemia e koronavirusit dhe ndryshimet klimatike janë në thelb çështje të ndryshme, ato ndajnë dy karakteristika të rëndësishme: të dyja janë kriza globale që kërcënojnë jetën e miliona njerëzve.

LEXO ME SHUME >Majlinda Bregu shkruan mbi çështjen e ndryshimeve klimatike dhe Agjendën e Gjelbër

Climate change does not need Schengen visa 
Article by Majlinda Bregu, 
Secretary General of the Regional Cooperation Council 

LEXO ME SHUME >


Klima: Shqipëria të synojë objektiva të reja për uljen e shkarkimeve

Konferenca e palëve në Madrid COP25 është përballur me një presion të shtuar nga grupet mjedisore dhe qeveritë e shumë vendeve të vogla të cënuara nga ndryshimet klimatike për detyruar vendet të ndërmarrin masa emergjente për të ulur më tej shkarkimet e gazeve serë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.