Ndryshimet klimatike


Të kontribuojmë në mbrojtjen e planetit tonë, sa jemi ende në kohë

52 vjet më parë, më 22 Prill 1970, në Ditën e parë të Tokës në ShBA, 20 milionë Amerikanë protestuan ndaj cënimit të planetit, dëmtimit të natyrës, mjedisit të ndotur dhe pasojave në shëndetin publik, ku rolin kryesor e luajtën universitetet, komunitetet dhe shkollat. Dita e Tokës, në vazhdimësi impaktoi zhvillimin e aktiviteteve në cdo cep të globit.

LEXO ME SHUME >


Ora e Tokës - Earth Hour

Nisur që në vitin 2007 nga WWF dhe partnerët e saj si një ngjarje simbolike e fikjes së dritave në Sidney për të rritur ndërgjegjësimin për ndryshimet klimatike, Ora e Tokës është tani një nga lëvizjet më të mëdha në botë për mjedisin.

LEXO ME SHUME >


Bankat në Shqipëri po tërhiqen nga financimi i industrive që shkaktojnë ndotje në mjedis

Sot arritjet e institucioneve financiare nuk maten vetëm me rezultatet e tyre financiare, por edhe me qasjen dhe strategjinë ndaj parimeve të Qeverisjes Mjedisore dhe Sociale...

LEXO ME SHUME >


Shqipëria nën “presionin” e ndryshimeve klimatike

Më shumë se 420 milion njerëz do të kërcënoheshin nga valët e të nxehtit dhe më shumë se 80 milion nga uria. Shumë vende do të vuajnë mungesën e ujit të pijshëm, sëmundjet do të shtohen dhe shumë lloje bimësh e kafshësh do të zhdukeshin. Këto janë disa nga pasojat me të cilat do të përballet bota, në qoftë se nuk merren masat e duhura ndaj ndryshimeve klimatike.

LEXO ME SHUME >


Vlora, Puka dhe Shkodra në mëshirë të motit. Plani i emergjencave i lë pa mjete, banorët ende nuk janë dëmshpërblyer për dëmet

Ajo që ka mbetur pas përmbytjes është trishtuese. Muret e lagura, balta që zotëron përmbi objekte e krevate, ndërsa llumi i sjellë prej lumit ka deportuar edhe brenda pajisjeve elektroshtëpiake.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.