Ndryshimet klimatike


Shqipëria, një ndër vendet që do të preket më së shumti nga ndryshimet klimatike

Instituti i Politikave Mjedisore (IPM) ka realizuar disa vëzhgime mbi rritjen e nivelit të detit dhe avancimit në drejtim të tokës në Shqipëri, shkaktuar nga ngrohja klimatike

LEXO ME SHUME >


SOS Toka: Temperaturat nuk kanë qenë kurrë kaq të larta prej 12 mijë vitesh

Planeti ynë është më i nxehtë tani sesa ka qenë në 12,000 vitet e fundit: ngrohja globale antropogjene, e lidhur me emetimet masive të CO2, ka çuar Tokën në regjistrimin e temperaturave të papara ndonjëherë që nga ekzistenca e qytetërimeve njerëzore.

LEXO ME SHUME >


Shkodra nën pushtetin e ujit, mijëra hektarë dhe 200 shtëpi të përmbytura, në disa zona niveli i ujit shkon 2-3 m

Situatë e përmbytjeve në qarkun e Shkodrës vazhdon të jetë e rëndë edhe ditën e sotme.

LEXO ME SHUME >


Pas reshjeve të shumta të shiut përmbytjet janë rikthyer në Shkodër. Deri më tani janë përmbytur 1330 hektarë tokë.

Rruga e Obotit është e kalueshme vetëm me mjete të larta. Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë dhe në vendin e quajtur Harku i Bërdicës në fshatin Bërdicë e Sipërme.

LEXO ME SHUME >


Prurjet e shumta të reshjeve, përmbytet përsëri pazari i gjësë së gjallë pranë Urës së Mifolit

Prurjet e shumta të reshjeve të së dielës kanë rritur nivelin e Vjosës duke përmbytur përsëri Pazarin e gjësë së gjallë pranë Urës së Mifolit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.