Ndryshimet klimatike


Tranzicioni i energjisë në Ballkanin Perëndimor: mundësitë e humbura të vitit 2020

REC Shqipëri, së bashku me organizatat e rajonit: Belgrade Open School, Climate Action Network (CAN) Europe, Eco-team, Green Home, HEAL pozicionohen mbi raportin e sapo botuar nga Sekretariati i Komunitetit të Energjisë nxjerr në pah disa nga pengesat kryesore në reformimin e sistemit energjetik të vendeve anëtare të kësaj organizate si dhe vendet e Ballkanit Perëndimor.

LEXO ME SHUME >


Cila është strategjia më mirë për të zgjidhur krizën e Ndryshimeve Klimatike?

Ka shanse që ju keni dëgjuar  fjalët “masa zbutëse” dhe “përshtatje” të përdorura në kontekst klimatik. Pra, cila është diferenca midis tyre dhe pse është kaq e rëndësishme të dimë për ato. Në qoftë se keni ndjekur lajmet besoj keni dëgjuar dhe për rritjen e temperaturës, e cila po kërcënon burimet natyrore dhe burimet ujore në të gjithë planetin, duke i bërë stuhitë më të fuqishme dhe duke zgjatur periudhën e thatësirave. 

LEXO ME SHUME >


Ora e Tokës (Earth Hour) këtë vit më 28 Mars 2020

Ora e Tokës (Earth Hour) është një traditë e përvitshme gjatë të cilës njerëzit fikin dritat e shtëpisë së tyre për t'iu bashkuar lëvizjes botërore që promovon qëndrueshmërinë dhe veprimet pozitive për luftën kundër ndryshimeve klimatike.

LEXO ME SHUME >


Bota po distancohet dhe bashkohet njëkohësisht për të luftuar koronavirusin. E njëjta gjë mund të bëhet për krizën klimatike

Teksa pandemia e koronavirusit dhe ndryshimet klimatike janë në thelb çështje të ndryshme, ato ndajnë dy karakteristika të rëndësishme: të dyja janë kriza globale që kërcënojnë jetën e miliona njerëzve.

LEXO ME SHUME >


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.