Ndryshimet klimatike


Si krijohen 65 milion vende pune? – Mjafton të shpëtohet klima

Pse duhet të shikojmë drejt ndryshimit miqësor-ndaj mjedisit si një periudhë rritjeje dhe zhvillimi.

LEXO ME SHUME >


Alarmi për vendet evropiane, AccuWeather: Kjo verë akoma më e nxehtë

Stina e verës është pothuajse këtu. Një prej shërbimeve më serioze amerikane të motit, ka publikuar parashikimin e tij të detajuar për vendet Europiane, për këtë stinë. Sipas “AccuWeather”, Evropa do të jetë më e nxehtë se sa një vit më parë. Ky vit do të jetë gjithashtu edhe më i thatë.

LEXO ME SHUME >


Pushteti i të gjelbërve europianë

Politikat ambientaliste pritet të marrin prioritet në axhendën politike të Komisionit Europian. Partitë e Gjelbra fituan 69 mandate në zgjedhjet e fundit europiane dhe synojnë të kushtëzojnë koalicionet parlamentare për pesë vitet e ardhshme. Partitë ambientaliste triumfuan si grupimi i katërt më i madh politik në zgjedhjet europiane të së dielës.

LEXO ME SHUME >


Reshjet e shiut përmbysin 400 hektarë tokë në Torovicë të Lezhës

Rreth 400 hektarë tokë bujqësore  në fushën e Torovicës në Lezhë është përmbytur nga rreshjet e dendura të shiut.  Nga një zonë me rendiment të lartë kjo fushë po kthehet në kënetë duke penalizuar me qindra fermerë të cilët si burim të ardhurash kanë bujqësinë. Reshjet e shiut kanë sjellë përmbytje në fushën e Torovicës në Lezhë. Rreth 400 hektarë tokë bujqësore në këtë zonë ndodhen nën ujë prej disa ditesh.

LEXO ME SHUME >


Bora ‘mbulon’ zonat malore, probleme në qarkun Dibër

Muaji Maj ka filluar me temperatura të ulëta të shoqëruara me reshje të dendura shiu.  Ndërsa në zonat malore, vendin e shiut e kanë zënë reshjet e dëborës. Kështu në qarkun e Dibrës në zonat malore mbi 800 metra mbi nivelin e detit, reshjet e dëborës kanë shkaktuar probleme në kulturat bujqësore, por nuk raportohen vështirësi në qarkullimin e mjeteve.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.