Aktiviteti njerëzor


Qumësht shqiptar apo serb? Blegtoria drejt shterimit

Bujqësia shqiptare po vuan prej politikave mbështetëse të qëndrueshme. Blegtorët për vitin që lamë pas, u njohën me ndryshimin e skemës subvencionuese, atë të 10 lekëve për litër qumështi, me një tavan, deri në 70.000 lekë të rinj. Përfitimi përballë kostove, është thuajse i papërfillshëm, duke bërë që fermat e vogla të shkojnë drejt mbylljes.

Pamjaftueshmëria e prodhimit të qumështit në vend, ka detyruar kompanitë përpunuese t’u drejtohen vendeve të rajonit për lëndë të parë.

Ministria e bujqësisë thotë se edhe këtë vit, skema e subvencionimit do të ndryshojë sërish. Këtë njoftim e bëri në një intervistë për Monitor Ekonomi zv.ministri i Bujqësisë z.Dhimitër Kote.

Të dypunësuarit, duhet të fillojnë të kursejnë disa para mënjanë, pasi në fillim të vitit të ardhshëm, do të paguajnë më shumë tatim mbi të ardhurat. Drejtoria e tatimeve e cilëson këtë si shmangie të evazionit dhe barazi për tatimin e të njëjtës vlerë page, ndonëse dikush mund ta marrë ate, në dy ose më shumë vende pune.

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.